Regulile sunt facute pentru a fi respectate

Din nefericire in tara noastra regulile sunt facute pentru a fi incalcate. Din acest motiv am ales sa scriu un mic text in care sa spun ca regulile sunt facute pentru a fi respectate si din ce motiv cred asta.

De ce sunt regulile facute pentru a fi respectate? 

Ce ar fi viata noastra daca nimeni nu ar mai respecta nicio regula? Un haos general. Intre oameni ce respecta regulile exista si persoane care le incalca, dar este important sa existe un echilibru si sa fie mai putine cazurile in care regulile sunt incalcate.


Chiar daca nu ne dam seama incalcam regulile si cand facem cele mai mici gesturi. Autodisciplina este foarte importanta daca vrem sa respectam regulile. Gandeste-te ca esti un exemplu pentru tinerii din jurul tau si mai ales pentru copiii tai. Ai vrea sa isi puna viata in pericol pentru ca nu au respectat regulile si au trecut strada printr-un loc nepermis? Desigur ca nu. Poate e un exemplu destul de drastic, dar lucruri de genul acesta te fac sa constientizezi ca nu e bine sa incalci regulile.


Mai fa un exercitiu. Gandeste-te cum ar fi lumea daca toate persoanele din jurul tau ar incalca regulile cum o faci si tu. In trafic, atunci cand asteapta sa intre in banca, cand merg pe trotuar sau cand se plimba cu bicicleta. Exista multe reguli la care nici nu ne gandim si pe care le incalcam fara sa vrem. Comportamentul acesta poate fi schimbat cu multa vointa si disciplina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu