Scandalul tigarii electronice din autobuz

Sunt sigur ca multi dintre voi ati vazut celebrul filmulet in care o doamna care fumeaza dintr-o tigara electronica intr-un autobuz din Bucuresti este acostata de catre ceilalti calatori pe motiv ca "se drogheaza".

Din punctul meu de vedere, femeia respectiva a fost persecutata fara absolut niciun motiv de catre persoane care nu sunt destul de bine informate in legatura cu ce inseamna o tigara electronica. Sa luam spre exemplu acest magazin de tigari electronice Voore. Orice om isi poate da seama inca de pe prima pagina a site-ului ca tigarile electronice nu dauneaza in niciun fel mediului inconjurator pentru ca functioneaza altfel decat o tigara normala.



Cu toate acestea, se pare ca oamenii se reped sa-i judece pe ceilalti si chiar sa-i agreseze atunci cand nu inteleg un lucru cat se poate de banal. Vapatul este permis prin lege in locurile publice tocmai pentru ca nu are efecte adverse asupra oamenilor din jur, acestia neajungand fumatori pasivi la fel ca si in cazul tigarilor clasice.

Modul in care oamenii reactioneaza in aceasta situatie este de-a dreptul revoltator si ma face sa-mi pun niste intrebari serioase in legatura cu societatea romaneasca. Cea mai importanta dintre acestea suna in felul urmator: "cat timp va mai trece pana vom intelege ca astfel de reactii sunt total deplasate si injositoare pentru orice fiinta umana?"

In concluzie, consider ca ar trebui sa fim cu totii mult mai atenti la ce se intampla in jurul nostru, iar in cazul in care asistam la o situatie ca aceasta sa nu ramanem pasivi si sa incercam sa ne implicam mai mult pentru a corecta comportamentele deviante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu