Cateva beneficii nestiuite ale cititului

Cand a fost ultima oara cand ai citit o carte, o revista sau chiar si un articol? Daca principalele lucruri pe care le citesti sunt tweet-urile zilnice, subtitrarile de la seriale sau etichetele de la medicamente, iti vom spune ce beneficii pierzi daca nu incerci compuneri mai lungi de cateva pagini in randurile de mai jos.

Cartile te stimuleaza mental

Studiile arata ca doar cateva zeci de pagini citite pe zi pot incetini semnificativ progresul bolilor degenerative cum sunt Alzheimer sau dementa. Creierul tau este angajat de lucrurile pe care le citesti la fel ca un muschi: cu cat il supui mai des unor exercitii, cu atat va fi din ce in ce mai activ si receptiv.

Reduce stresul

Poate parea un beneficiu neasteptat al cititului, insa reducerea stresului este unul din cele mai studiate efecte ale acestui proces. Fie ca e vorba de stresul din viata personala, la munca sau de orice fel, povestea unui roman cuprinzator te va transpune intr-o cu totul alta lume.

Dezvolta cultura

Cititul iti ofera oportunitatea de a afla cat mai multe notiuni interesante despre cultura si despre marii scriitori. Fiecare informatie noua pe care o afli te va face mai capabil sa te descurci in viata de zi cu zi. Mai mult decat atat, vei avea mai multe lucruri in comun cu celelalte persoane in conversatiile obisnuite: anumite intamplari prezentate, fapte istorice sau chiar un tematica imaginara a cartii.

Dezvolta vocabularul

Cititul te expune unui sir de idei si cuvinte create de altcineva. Acest lucru te poate face sa iti dezvolti vocabularul cu tot felul de denumiri noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu