Cum sa iti transformi casa intr-un interior cu accente scandinave

Stilul scandinav este cunoscut pentru simplitatea, frumusetea si functionalitatea lui. Interioarele scandinave sunt spatii simple, pline de lumina, care imbina armonios elementele moderne cu cele traditionale.
Pentru iubitorii de minimalism si simplitate, am facut o lista cu cateva caracteristici ale designului scandinav:
Podeaua de culoare deschisa
Intotdeauna parchetul folosit va fi din lemn masiv, iar daca nu se poate, va fi intotdeauna de culori foarte deschise –gri sau alb. Niciodata covoarele nu vor acoperi toata podeaua, doar vor atrage usor atentia prin design.
Culorile folosite
Peretii albi si textilele in nuante de gri si albastru deschis sunt definitorii acestui stil. Culorile vii si puternice se regasesc foarte putin, iar accentele sunt date de cele mai multe ori de contrastul alb-negru.

Materialele caracteristici
Lemnul este prezent cat mai mult in casele scandinavilor. Il gasiti nu doar in obiectele de mobilier, ci si integrat in pereti sau tavane. De cele mai multe ori, sunt folosite lacuri speciale care sa tempereze culoarea naturala a lemnului si sa aduca nuantele mai aproape de interiorul casei.
Accesoriile
Obiectele decorative sunt la fel de minimaliste ca intregul interior scandinav. De cele mai multe ori ele nu doar infrumuseteaza casa, ci sunt folositoare intr-un scop precis.

Functionalitatea
Interioarele scandinave vor fi mereu functionale. Spatiile de depozitare vor fi peste tot in casa si se vor integra perfect in orice camera.
Mobila
Ca si pana acum, mobila va avea linii simple, fara detalii sofisticate. Culorile folosite sunt neutre, dar ies in evidenta prin felul in care le folosesti. Paturile si canapelele vor avea mereu cuverturi si perne de texturi si nuante diferite.

In designul scandinav este vorba despre simplitate, lumina, minimalism si folosirea spatiului cat mai eficient. De aceea cat mai multi oameni devin iubitori ai acestui stil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu