Ce trebuie sa stii inainte sa iti cumperi anvelope

Pana sa ajungem sa alegem marca si tipul de anvelope care sa satisfaca nevoile masinii personale, vom incepe cu inceputul. Vom descrie componentele unei anvelope. Pasionatii de masini ar trebui sa cunoasca aceste elemente, precum gospodinele cunosc ingredientele dintr-o prajitura pana la cel mai mic detaliu.

O anvelopa are in structura sa urmatoarele elemente: banda de rulare, flancul, intaritura, cauciucul interior, talonul anvelopei, ranforsarea (carcasa anvelopei ) si breakerele. Le vom detalia pe rand, pentru a ne fi foarte clar ce rol ocupa fiecare din ele in functionalitatea anvelopei.

Banda de rulare este utila pentru a transmite fortele dintre restul anvelopei si sol. Aceasta are urmatoarele proprietati: rezistenta la inaintare, la uzura si la taiere.

Flancul este un invelis protector din cauciuc ce se afla la exteriorul anvelopei. Este proiectat astfel incat sa reziste la taiere, decojire, intemperii si crapare.

Talonul anvelopei este baza anvelopei ce o ancoreaza de janta. Talonul este realizat din unirea unei sarme de otel izolate cu cauciuc.

Intaritura mentine durabilitatea talonului si impiedica deformarea acestuia. Ajuta talonul sa transmita cuplul de la janta catre ranforsare ( carcasa anvelopei ).

Ranforsarea ( carcasa ) anvelopei  este componenta principala care mentine presiunea ce suporta greutatea masinii. In cazul anvelopelor radiale, ea este formata dintr-un singur strat de otel, ce se intinde de la un talon la altul, perpendicular pe directia de miscare.

Breakerele sunt straturi de otel sau de nylon, in unele cazuri, pozitionate intre banda de rulare si carcasa anvelopei. Anvelopele de strada au, in general, unul sau doua straturi de breakere. Ele au rolul de a spori rigiditatea benzii de rulare, astfel rezultand o rezistenta mai mare la deformare si taiere.

Acum ca stiti ce elemente stau la baza construirii unei anvelope, dorim sa va aducem la cunostinta niste factori pe care trebuie sa ii luati in considerare cand va achizitionati anvelope.

Best Tires Shop va recomanda sa apelati la acelasi producator in alegerea anvelopelor si de asemenea, acestea sa aiba acelasi profil al caii de rulare. Factorii de care trebuie sa tina cont proprietarul vechiculului implica: conditiile in care a fost exploatata anvelopa, modul cum a fost intretinuta, inspectia vizuala.
Clientul trebuie sa apeleze la un service profesionist atunci cand are probleme. In anumite cazuri, anvelopele trebuie scoase din uz: cand se deterioreaza pana la nivelul minim acceptat sau in cazul accidentelor ( taieturi, fisuri, pene, supraincarcare etc. )




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu